Talent-Vaardig Traject

 

talentvaardig1Hoogbegaafdheid komt lang niet altijd volledig tot uiting in de schoolse resultaten en soms komt het hoogbegaafde kind vast te zitten in de emotionele ontwikkeling. Er zijn kinderen met faalangst, motivatieproblematiek, sterk verminderde concentratie (waardoor bijvoorbeeld aan ADHD gedacht wordt), kinderen zonder doorzettingsvermogen of zeer stressgevoelige kinderen.

Met de methode Talent-Vaardig kunnen specifieke hersenfuncties, die met bovenstaande problematiek te maken kunnen hebben, versterkt worden. Hierdoor zal het kind beter functioneren, lekkerder in zijn vel zitten en laten zien wat het kan door gestelde doelen te bereiken.

De methode Talent-Vaardig is specifiek ontwikkeld voor de begeleiding van (hoog)begaafde kinderen. AABBC is gecertificeerd om deze begeleiding te geven.

Voor een totaal overzicht van gecertificeerde begeleiders, kijk hier.

Talent in ontwikkeling:

Animatie met uitleg over het model Talent in Ontwikkeling (Houkema & Kaput, 2011). In deze animatie wordt inzichtelijk gemaakt welke factoren van invloed zijn op de ontwikkeling van talenten om tot zichtbare prestaties te komen.

talentvaardig2
Iedereen heeft talenten en mogelijkheden om verder te ontwikkelen, ook jij! Deze ontwikkeling wordt op allerlei manieren beïnvloed. Dit proces maakt dat talenten zichtbaar kunnen worden en tot prestaties leiden.

Je kunt op verschillende gebieden talenten hebben. Het ontwikkelen van jouw talenten is een echte ontdekkingsreis. Onderweg leer je steeds beter hoe jij zelf invloed kunt uitoefenen op jouw eigen ontwikkeling.
Wanneer je dit wilt onderzoeken, ben je nieuwsgierig en wil je steeds blijven leren. Daar groei je namelijk van! Met een duidelijk doel voor ogen wil je daar ook de benodigde inspanning voor leveren. En als het even lastig is, dan zet je toch door. Daar leer je juist het meest van. Je bent blij als het dan lukt! Door te verkennen wat bij jou past, leer je ook jouw kwaliteiten steeds beter kennen. Daar ligt jouw kracht! Natuurlijk komen er ook dingen op je pad die lastig zijn. Dit zijn voor jou de uitdagingen. Hiermee kun je leren omgaan of je kunt ze overwinnen. Het is spannend om te leren hoe je dat aan kunt pakken. Je sterke kanten kunnen dan juist van pas komen.

In jouw omgeving kun je hulp en inspiratie vinden bij anderen. Maak daar ook gebruik van. Als jouw omgeving niet met jou meewerkt, ga dan op zoek naar andere mogelijkheden. Verander wat je kunt en accepteer waar jij zelf geen invloed op hebt. Als iets echt niet lukt, dan heb jij in ieder geval gedaan wat je kon doen. Er komen vast weer nieuwe mogelijkheden!

Blijf jezelf onderzoeken en ontdek wat bij jou past. Zo kun je worden wie jij wilt en kunt zijn. Dat mag je dan ook laten zien aan anderen die belangrijk voor jou zijn. Je blijft altijd in ontwikkeling. Geniet van jouw ontdekkingsreis en blijf werken aan het het bereiken van jouw doelen. Kies wat bij jou past en deel met anderen op jouw weg!